Algemene Beschouwingen

Client: Algemene Beschouwingen
Date: 2023
Services: Graphic Design, Print

De Algemene Beschouwingen is een project van Nieuwe Bossche School en Stichting Antishit. De Nieuwe Bossche School is een licht-activistische beweging die staat voor ruimhartig omgaan met typografie als (illustratief) beeldmiddel en royaal kleurgebruik. Het activisme uit zich in strekking en communicatiemiddelen; de poster op straat.

Zowel in 2021 en 2023 voor de landelijke verkiezingen als in 2022 voor de lokale verkiezingen maakte ik samen met een grote groep Nederlandse ontwerpers, illustratoren en kunstenaars een aantal posters. De posters laten zien dat de klassieke verkiezingsposter waar de straten normaal mee beplakt worden spannender, uitgesprokener en mooier kunnen zijn. Ze sturen de kijker aan om hen stem te laten horen of om bepaalde agendapunten onder de aandacht te brengen.

Na juryberaad werden een 50-tal uit de inzendingen geëxposeerd en de top 10 daarvan heeft (voor korte duur) op de straten geschitterd net voordat de plakborden weer ingepakt werden. Mijn ‘MEER PIT’ poster behaalde de top 10!